100 PROSENT NATURLIIIIIIIIIIIIIIIIG!!!!!!

tirsdag, mai 23, 2006

Løp og kjøp!!


Jada, det har dumpa my fint nedi postkassa mi i det siste. Bryllups invitasjon te Simen og Tina den 5 august, brev fra Lena med bilde av ei lita jente som ventes i september og nu for 1,5 uke kom det e en cd æ har venta læng på. Silje Anette Frøystad’s første cd nemlig!!

Silje va ca den første a vart kjent med når æ kom alein, uten å kjenn nån på Ansgar Bibelskole august 2003. Hu e et fantastisk, fascinerende, vakkert menneske med en fantastisk vakker og fascinerende stemme!
Og nu har hu endelig greidd å få ut en knippe av sangan sin på cd og æ vil gjerne benytt anledninga te gi dåkk en liten cd-anmeldelse av den. Den kjæm itj te å bli objektiv i det heile tatt, men kan nån som helst egentlig gi en fullstendig objektiv anmeldelse? Anyways, here it comes!

Someone’s Daoughter med cd’n ’See’
Æ elske den første setningen på spor 5; Brother. ”When you see the light in the end of a tunnel, you finally get a chance to get your life on track.” Æ som kjenne Silje veit at dæm her tekstan itj e bærre nå som e finne på for å få det te å rime eller pass med rytmen. Det her e levd liv og Silje har et genuint ønske om å formidle nå gjennom sangan sin. Om både levd liv, erfaringa, opplevelsa, følelsa. Det e sterke og personlige teksta om liv og tru, men hu tippe ailler over te å bli for personlig. Vil du vetta meir om tekstan så sei hu sikkert ja takk te å fortell dæ meir hvis du spør. Uansett så e itj det her nå oppkonstrurte suppesanga, men dæm e Silje. Sånn som hu e og va.

Det ainner som e høydare med den her cd’en e den fantastiske stemmen te Silje. ”Kan ei forklares, men bare erfares” Alle som har hørt hu syng, om det kun va en liten trall ved pianoet eller på konsert veit ka æ snakke om. Hu har en sånn stemme som skille sæ ut, som får dæ te å stopp og frys på ryggen av velvær. Hu har en unik evne te å varier mellom styrke klang i et øyeblikk uten at det høres dass ut. Hu kan syng rocka gospel like fett som hu kan syng ballada. Men dete på ballada og sæm rolige partian ståpelsen kjæm te sin rett. Med en brystklang, en hodeklang, en høyde, en bunn, en vibrato og en sound utgjør te sammen en stemme fullstendig unik. Ska man sammelign så e hu som e en dyktig og talentfull Maria og Mena og minne mæ av og te om Simone i D’Sound. Men ligne likkavæl itj på nån av dæm

Sku ønsk at det gikk an å syng så fint på trøndersk som hu greie å syng på jærsk. Silje e levende eeksempel på at det går an å syng fint på norsk. Visst itj at det va mulig æ men på dæm 3 norske sangan hu har på plata overbevise hu mæ.

Så e det her en perfekt plate spør du kanskje? Å nei..Det her e et prosjekt. Silje sitt sjølfinasierte prosjekt og det sætt sitt merke på plata. Æ sku ønsk hu hadd fått et ordentlig flygel, en eget virkelig strykekvartett, et meir nytenkanes og orginalt band, beir arrangering, haket beir lydmiksing og strammar produksjon. Men når man betale moroa sjøl har man itj 100-vis av tima i studio te å finpuss. Så den e sånn den e og man kan itj forvent nå anna heller.
Men det som mangle på teknisk side, tar hu godt igjen på talent og sjel.
For her e det intet BGM i ryggen som promotere, betale og produsere. Det her e ei jente som våge å lev ut drømmen sin, sjøl om det koste. Og æ e glad for at hu gjor det!

Personlige høydepunkt på plata
Spor 2 Dear Martha; bra tekst som vi aill kan lær nå av, deilig sang
Spor 4: Someone’s Daughter; Nydelig sang med enkel men vakker akk. Te å få tåra i auan av.
Spor 5:Brother; Den første setninga e bærre helt genial. Men teksten videre e og veldig sterk og Silje forføre mæ med sin forsiktige og såre stemme.
Spor 6. See; Typisk eksempel på den ufattelige variasjonen i stemmen te Silje
Spor 8 Ocean’s lullaby; En litt annerledes sang, Enkel men likevel så vakker. Deilig stryk te tider.
Spor 9 Me snakke; Min absolutte favoritt! Den e på høyde med Bjørn Eidsvågs beste og kan stå på repeat ein heil dag for min del. Må oppleves!! Beste sporet på plata!
Spor 13; Amazing Grace. Feit, mørk versjon av gammal schlæger! Silje får vis at hu kan meir enn å syng pent, hu syng TØØØFT! Og du kan hør spor av diverse inspirasjons-artista hu har takka i coveret.

Alt i alt vil æ anbefal den her cd’n. Ja, det e et førstegangsprodukt, men et absolutt godkjent et. E stolt av å kjenn ei som e så talentfull og som satse på drømmen sin som hu har gjort. Håpe virkelig dåkk vil vær med å støtt hu og kjøp den her cd’n. Da e det bærre å stikk innom den her sida. 180 kr tilsendt. Så kanskje så heldig at vi får hør meir av den her talentfulle jenta i framtida og!

Som hu sei i en av sangan sin:
”nogen folk e lange, mens andre folk e små” - gudd setning!! Den traff mæ rett i hjarta girl!!

5 Comments:

  • Hei på deg! Så gøy du hadde vært innom! hihi, vi blogger...er det de rare bokstavene jeg skal ta bort liksom? de skjeve og krøllete? og i hekken åssen gjør jeg det? tror de må få seg blogging for dummies-kurs på voksenopplæringa snart...Håper du har det bra down undah fortsatt!!! Pass på Elisabethen min:) Og kos deg masse! og hjertelig velkommen til Vika når du er tilbake i gamlelandet!!!

    By Blogger KristinElisabeth, at tirsdag, 23 mai, 2006  

  • Silje sang i Salem på søndag, ho e sørn mæ dyktig, det har du helt rett i Kristin!

    By Anonymous Anonym, at tirsdag, 23 mai, 2006  

  • sjekk, jeg klarte deg helt av meg leina! Sabla flink... ha en god dag, navnesøster:)

    By Blogger KristinElisabeth, at tirsdag, 23 mai, 2006  

  • Siri said...

    Ej he kjøpt plata å he enda ikkje angra et sekund sia søndag! Den jenta slutta aldri å overraske! Ej blir like imponert kvar gong ej høyre ho! No i disse eksamenstide, e spor nr 2: "Sit down Martha" en kjærkomen song i pausene!

    By Anonymous Anonym, at onsdag, 24 mai, 2006  

  • JEG vil ha!! Høres virklelig ut som et praktekemplar av en plate.. Skal løpe og kjøpe..eller klikke meg inn.. Gleder meg enormt til å høre!

    By Anonymous Anonym, at torsdag, 25 mai, 2006  

Legg inn en kommentar

<< Home